رشد اجتماعی و عاطفی در کودکان
رشد اجتماعی و عاطفی در کودکان
در اوایل کودکی ، میزان عظیمی از رشد اجتماعی و عاطفی رخ می دهد. وقتیبچه ها
احساس خلق و خو ، تغییرات روحی و رو به گسترش دنیای اجتماعی راتجربه می کنند
، باید درباره احساسات خود و همچنین احساسات دیگران بیشتر بدانند.
تجربیات اجتماعی – عاطفی دوران کودکی
در طول سال های کودک نو پا ، خلق و خوی کاملاً متداول است. یک دلیل خوب وجود داردکه
مردم اغلب از این مرحله به عنوان”دو نفره وحشتناک” یاد می کنند !کودکان نوپا معمولاً دچار
تغییرات خلقی سریع می شوند.گرچه احساسات آنها می تواند بسیار شدید باشد ، اما این
احساسات نیز بسیار کوتاه مدت هستند . شاید از اینکه فرزندتان چطور می تواند از یک جیغ
هیستریک در مورد یک اسباب بازی در یک لحظه به نشستن جلوی تلویزیون بی سر و صدا
و تماشای یک نمایش مورد علاقه ، لحظاتی بعد ، مبهوت شود ، متعجب شوید . کودکان در
این سن می توانند بسیار متصرف باشند و در به اشتراک گذاشتن مشکل دارند . یادگیری
سازگاری با دیگر کودکان یک مهارت اساسی است .فقطدر طی چند سال کوتاه،کودک شما
بیشتر وقت خود را با خانواده،دوستان نزدیک به صرف بخش عمده ای از روز در تعامل،یادگیری
و بازی با بچه های دیگر در مدرسه می برد.رشد عاطفی و مهارتهای اجتماعی برای آمادگی
مدرسه ضروری است . توجه ارقام بزرگسالان انتقال آسان از یک فعالیت به فعالیت دیگر و
همکاری با بچه های دیگر از جمله این توانایی هاست.
به کودکان کمک کنید مهارتهای اجتماعی و احساسی را توسعه دهند.
بنابراین چگونه می توانید به کودک خود کمک کنید تا یاد بگیرد چگونه با دیگران خوب بازیکند؟ صلاحیت اجتماعی نه تنها شامل توانایی همکاری با همسالان است.همچنین شامل مواردی از قبیل توانایی نشان دادن همدلی،ابراز احساسات و تقسیم سخاوتمندانه است.خوشبختانه چیزهای زیادی وجود داردکه می توانیدبرای کمک به کودکان خود در پرورش این مهارتهای مهم اجتماعی و عاطفی انجام دهید.
رفتارهای مناسب
مشاهده در چگونگی یادگیری چیزهای جدید توسط کودکان خردسال نقش اساسی دارد. اگر کودک شما ببیند رفتار شما را ، به اشتراک می گذارد ، ابراز سپاس می کند ، مفید واقع می شود و احساسات خود را به اشتراک می گذارد ، کودک درک خوبی از نحوه تعامل با سایر افراد خارج از خانه خواهد داشت . شما می توانید این پاسخ ها را در خانه خود با فرزند خود و سایر اعضای خانواده مدل کنید. هر وقت می گویید “لطفا” یا “متشکرم” ، نشان می دهید که چگونه دوست دارید فرزندانتان رفتار کنند.
رفتار خوب را تقویت کنید
از همه مهمتر ، حتماً وقتی فرزندانتان رفتارهای اجتماعی خوبی نشان می دهند ، ستایش کنید. کمک به فرزندان در احساس خوب نسبت به خود نیز در ایجاد احساس همدلی و صلاحیت عاطفی نقش مهمی دارد. با ایجاد یک جو مثبت که در آن کودکان اجازه دارند احساسات خود را به اشتراک بگذارند ، طبیعتاً کودکان سخاوتمندتر و متفکرتر می شوند . تقویت نه تنها باعث می شود کودکان خردسال احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند بلکه به آنها کمک می کند تا درک کنند که چرا برخی رفتارها مطلوب و قابل ستایش است.
همدلی را بیاموزید
همچنین والدین می توانند با تشویق فرزندان خود به فکر کردن در مورد احساس دیگران ، همدلی را افزایش دهند و هوش هیجانی ایجاد کنند. با پرس و جو در مورد احساسات خود کودک ، پرسیدن در مورد وقایع زندگی کودک خود شروع کنید.وقتی اسباب بازی خود را گم کردی چه احساسی داشتی؟“آن داستان چه احساسی در شما ایجاد کرد؟ هنگامی که کودکان در بیان واکنش های عاطفی خود مهارت یافتند ، شروع به پرسیدن سوالاتی در مورد احساس دیگران می کنند.فکر می کنی نادیا وقتی اسباب بازی ای را که با آن بازی می کرد از آنجا بردی چه حسی داشت ؟ با پاسخ دادن به سوالات مربوط به احساسات ، کودکان می توانند به این فکر کنند که با اعمال خودشان چه تاثیری بر احساسات اطرافیان خود دارند.
همکاری را آموزش دهید.
همکاری یکی از مهارت هایی است که از تجربه مستقیم بسیار سود می برد. فرصت دادن به کودک برای تعامل و بازی با بچه های دیگر یکی از بهترین راه ها برای آموزش نحوه ارتباط با دیگران است. اگرچه ممکن است کودک نوپای شما بازی با همسالان خود را گاهی ناامید کننده بداند ، از آنجا که بچه ها اغلب از صبر و حوصله و توانایی اشتراک برخوردار نیستند ،به تدریج با افزایش سن و تجربه اوضاع بهبود می یابد.همزمان با بازی و تعامل کودکان ، آنها مهارتهای حل مسئله اجتماعی را نیز رشد می دهند . تلاش های اولیه ممکن است با مشاجره و درگیری با خواهر و برادر و همسالان درگیر شود ، اما سرانجام ، بچه ها می آموزند که چگونه با کودکان دیگر مذاکره و مصالحه کنند.
#خانه_خلاقیت
#فرزندپروری
#کارگاه_مادر و کودک
#کارگاه_کودک
#مرکز_استعدادیابی
#غرب_تهران
#دکتر_محسن_برزگر_خلیلی
دیدگاهتان را بنویسید