تقویت مهارت ارتباطی در کودکان
تقویت مهارت ارتباطی در کودکان
۱- یک خط ارتباطی باز ایجاد کنید که کودک شما بتواند به راحتی به شما نزدیک شود و
بدون تردید ابراز وجود کند.
۲-به فرزندتان اجازه دهید وقت کافی برای پردازش آنچه می خواهد بگوید و به او اجازه دهید
تا کار را برای جلوگیری از لکنت انجام دهد. در حالی که او سعی می کند پاسخ دهد، از بریدن
یا قطع حرف او خودداری کنید.
۳-در حالی که با فرزندتان خوب صحبت می کنید از اصلاح بیش از حد و انتقاد بیش از حد خودداری
کنید. این فقط او را دلسرد خواهد کرد.
چند فعالیت ارتباطی و بازی جالب برای تقویت مهارت ارتباطی در کودکان
۱- تلفن را پخش کنید و تلفن بازی کنید.
این بازی پرطرفدار و سرگرم کننده ممکن است به تقویت مهارت گوش دادن در کودکان کمک کند و توسط بچه ها از هر گروه سنی قابل انجام است. می توانید اعضای دیگر خانواده را نیز در بر بگیرید. از همه آنها بخواهید به اندازه کافی در یک دایره بنشینند تا راحت زمزمه کنند.با یک کودک شروع کنید که پیامی را به گوش بازیکنی که در سمت راست او نشسته است زمزمه می کند ، سپس او آن را در گوش همسایه خود نجوا می کند تا اینکه همه افراد در حلقه به نوبه خود تبدیل شوند. می توانید با یک پیام ساده شروع کنید و آرام آرام به سمت جملات پیچیده تر پیش بروید.
۲- جهت دهی
فعالیت های ارتباطی غیرکلامی برای کودکان می تواند شامل این بازی ساده باشد. از کودک خود بخواهید دستورالعمل های مربوط به فروشگاه یا پارک موردعلاقه نزدیک خود را بنویسد. پس از آن دستورالعمل های نوشته شده را برای رسیدن به محل همراه با کودک خود آغاز کنید. در راه ، به او کمک کنید تا بفهمد چگونه می تواند آن را بهتر کند یا مواردی را که ممکن است ذکر کند برای برقراری ارتباط بهتر.
۳- نشان دهید و بگویید.
فعالیت نشان دادن و گفتن می تواند یک بازی ارتباط کلامی لذت بخش برای بچه ها باشد. به کودک خود موضوعی مانند میوه مورد علاقه خود ،کتاب مورد علاقه یا سفر جاده ای با خانواده خود بدهید. از او بخواهید مورد مربوط به موضوع را به نمایش بگذارد و از او بخواهید پنج خط روی آن صحبت کند. این فعالیت می تواند به افزایش اعتماد به نفس ، واژگان و سخنوری کودک شما کمک کند.
۴- قصه گویی تصویری
داستان نویسی تصویری می تواند یک فعالیت بسیار جالب باشد زیرا بچه ها عاشق داستان گفتن هستند. مجموعه ای از تصاویر را برای کودک خود فراهم کنید. از او بخواهید تا آنها را در یک توالی منطقی ترتیب دهد و داستانی را از آن بچرخاند. متناوباً ، می توانید فقط یک عکس به او پیشنهاد دهید و از او بخواهید چیزهایی را که در تصویر درک می کند مانند مناظر ، افراد ، رنگها و سایر جزئیات را توصیف کند.
۵- ارائه
این فعالیت هیجان انگیز نه تنها می تواند مهارت های زبان ، دهان و دندان کودک شما را ارتقا دهد بلکه به او کمک می کند تا در صحبت های عمومی راحت باشد. شما می توانید موضوعات مختلفی از خواندن یک شعر مورد علاقه تا بیان دیدگاه های او در مورد موضوعات روز مانند صرفه جویی در مصرف آب ، بازیافت ، استفاده از ابزارها را پیشنهاد دهید. از او بخواهید یک سخنرانی کوتاه برای ارائه به یک جمع خانوادگی ، عملکرد پارک محلی و غیره تهیه کند.
۶- موقت
گفتار موقت یا خود به خودی قسمت مهمی از ارتباط شفاهی را تشکیل می دهد و می تواند برای گسترش مهارت های ارتباطی مورد استفاده قرار گیرد. ممکن است زمان اضافی کودک شما را در فکر روی پا و بیان صحیح ایده های اختراعی خود با دقت حمایت کند. این فعالیت ممکن است به طور مناسب او را برای آینده شغلی خود نیز آماده کند. برای موضوعات جالب جزئیات درست کنید و از فرزندتان بخواهید برای چند دقیقه یک موضوع کوچک انتخاب کند و در مورد موضوع انتخاب شده صحبت کند.
۷- شکل های احساسی
این فعالیت سرگرم کننده برای کمک به کودکان در درک حالت های مختلف چهره ، سیگنال ها ، وضعیت بدن هنگام برقراری ارتباط عالی است. اینها نشانه های ارتباطی غیرکلامی است که مکمل ارتباط کلامی است. چند کارت به کودک خود بدهید که هر کارت احساسی خاص مانند عصبانیت ، غمگین ، بی حوصله ، خسته ، شاد را نشان می دهد و از او بخواهید آنها را عملی کند. بچه های شما همچنین می توانند احساسات مختلفی را که احتمالاً در شرایط عادی تجربه می کند ، ترسیم کنند.
۸- ۲۰ سوال
۲۰ سوال یک بازی شگفت انگیز است که ممکن است توانایی کودک شما را در فرمول بندی و پرسیدن سوالات مستقیم فراهم کند. از بچه ها بخواهید در یک دایره با یک بچه در مرکز بایستند. بچه وسط باید به یک مکان معروف یا یک شخصیت شناخته شده فکر کند. بچه های دیگر گروه باید با پرسیدن مجموعهاز ۲۰ سوال آن را شناسایی کنند. کودک می تواند فقط با بله یا نه گفتن پاسخ دهد. درصورتی که گروه نتواند حدس بزند ، کودک برنده اعلام می شود.
۹- شی را شناسایی کنید.
برای انجام این بازی ممکن است به ۴ تا ۵ کودک نیاز داشته باشید. چشم بندبرروی چشم یکی از بچه ها و بقیه بازیکنان شیئی را انتخاب کردند که می تواند برای شناسایی آسان به راحتی شرح داده شود. هر بازیکن به نوبت یک ویژگی از شی انتخاب شده را توصیف می کند. کودک با چشم بند ممکن است به عنوان نشانه سوالات دیگری را درخواست کند.
۱۰- تغییر رهبر.
این بازی می تواند یک ابزار آموزشی عالی برای آموزش تشخیص شاخص های زبان بدن به بچه ها باشد. یک کودک را به عنوان رهبر انتخاب کنید که ممکن است کارهای خاصی مانند کف زدن را انجام دهد. بچه های دیگر باید از اقدامات او تقلید کنند. رهبر ممکن است با لبخند زدن یا چشمک زدن به او ، کودک دیگری را به عنوان رهبر انتخاب کند.بچه های دیگر باید رهبر جدید را تشخیص دهندو سپس اقدامات او را تکرارکنند
#خانه_خلاقیت
#غرب_تهران
#تقویت_مهارت_ارتباطی
#کودکانه
#بازی
#آموزش_آنلاین
#مرکز_خلاقیت
#دکتر_محسن_برزگر_خلیلی
#آموزش_آنلاین
#کارگاه_مادر_و_کودک
#کارگاه_کودک
دیدگاهتان را بنویسید