مهارتهای ارتباطی
مهارتهای ارتباطی(۱)
داشتن مجموعه ای از مهارت های زبان شفاهی مناسب را می توان به عنوان یک
مهارت اساسی زندگی در دوران امروز توصیف کرد. والدین باید از سال های اولیه
مهارت های اساسی ارتباطی را به فرزندان خود بیاموزند و همزمان با رشد مهارت
های خود را افزایش دهند. با فرض اینکه بچه ها ممکن است مهارت های ارتباطی
مناسب بدون راهنمایی والدین را بیاموزند ، اشتباه بزرگی است. والدین ممکن است
بخواهند نه تنها برای برقراری ارتباط موثر بلکه مودبانه به بچه های خود مربیگری کنند.
چرا مهارت های ارتباطی در رشد کودک مهم است؟
مهارت های ارتباطی به دلایل زیر در رشد کودک مهم است:آموزش مهارتهای ارتباطی موثر به کودکان ممکن است به آنها کمک کند تا خود را به وضوح ابراز کرده و احساسات خود را به روشی بهتر منتقل کنند. مهارت های ارتباطی می تواند یادگیری و تبادل معنی دار اطلاعات را با دیگران تسهیل کند.برقراری ارتباط خوب ممکن است با کمک به او در ایجاد روابط صحیح در طی تعاملات با دیگران ، ضریب هوشی اجتماعی کودک را افزایش دهد.کودکی که می تواند به طور کلامی به درستی ارتباط برقرار کند ، ممکن است در تولید ارتباطات کتبی نیز راحت باشد و این احتمالاً به او کمک می کند تا عملکرد تحصیلی بهتری داشته باشد. کودکان با مشکلات ارتباطی ممکن است دچار اختلالات رفتاری مانند افسردگی ، کناره گیری اجتماعی،اعتماد به نفس پایین شوند.
دونکته مهم در مهارت های ارتباطی،اجتماعی
۱-برقراری تماس چشمی
کودکان باید بتوانند هنگام گفتگوبا شخصی که با او صحبت می کنند ارتباط چشمی برقرار کنند.این نشان از علاقه و احترام است.نگاه کردن به دور در حین مکالمه نشانگر بی علاقگی و بداخلاقی است.
۲-بیان واضح وصحیح کودکان
بچه ها باید یاد بگیرند که درست و واضح صحبت کنند. ممکن است کودکان با استفاده از تلفظ صحیح و دستور زبان صحیح آموزش ببینند. آنها باید تحت تأثیر قرار بگیرند که عجولانه صحبت نکنند.والدین ممکن است به فرزندان خود دستور دهند که مکالمه مداوم را قطع نکنند و شروع به صحبت نکنند زیرا احساس چنین احساسی دارند. بررسی این رفتار و تشویق به کنترل خود ضروری است.والدین باید رفتار شنیداری مناسب را الگوبرداری کنند تا بچه ها یاد بگیرند که با دقت گوش دهند و به درستی پاسخ دهند. والدین همچنین ممکن است دوست داشته باشند وقتی کسی به گفتگوی پر جنب و جوش می پیونددکه شامل سلام و احوالپرسی با لبخند دلگرم کننده و اشاره سر است ، به کودک خود هنر ورود به گفتگو را مودبانه و روش صحیح رفتار را نشان دهند.در مرحله اول مهارتهای ارتباطی،اصلی ترین الگو خود والدین هستند.
………..
#خانه_خلاقیت
#کارگاه_مادر_و_کودک
#کارگاه_کودک
#فرزندپروری
#دکتر_محسن_برزگر_خلیلی
#غرب-تهران
دیدگاهتان را بنویسید