فواید یادگیری زبان دوم
فواید یادگیری زبان دوم در کودکان
طبق تحقیقات مشخص شده است که مغز کودکان دو زبانه و چند زبانه متفاوت از
مغز کودکان تک زبانه کار می کند و این تفاوت ها مزایای متعددی را برای کودکان
فراهم می کند که به بیش از یک زبان صحبت می کنند.
در اینجا برخی از مزایای یادگیری زبان دوم یا زبان خارجی وجود دارد:
۱-قدرت مغز را تقویت می کند.
برخی از مزایای شناختی یادگیری زبان دوم ممکن است مربوط به این واقعیت باشد که مغز کودکان دوزبانه و چندزبانه با رشد متراکم تری انجام می شود ، همانطور که محققان در تجزیه و تحلیل تراکم مغز افراد دوزبانه یافتند. در مطالعه ای که با استفاده از تصویربرداری مغزی انجام شد ، آندره مچلی از بخش علوم اعصاب تصویربرداری لندن و همکارانش (که شامل متخصصانی از Fondazione Santa Lucia در رم بود)دریافتند که سخنرانان دو زبانه ماده خاکستری متراکم تری نسبت به شرکت کنندگان در مطالعه یک زبانه دارند.
۲-حل بهتر مسئله و سایر توانایی های شناختی.
کودکانی که به بیش از یک زبان صحبت می کنند ، یاد می گیرند که به عنوان بخشی مهم از برقراری ارتباط در بیش از یک سیستم زبان ، در مورد معنا مذاکره کنند.این امر همچنین به آنها در انجام کارهای حل مسئله کمک می کند و به کودکان این توانایی را می دهد که برای حل یک مسئله به دنبال روش های مختلف باشند. تحقیقات نشان می دهد که بین دو زبانه بودن و چندین توانایی ، از جمله توانایی مطلبی در مورد زبان و تفکر غیر کلامی ، رابطه وجوددارد.
۳-کودکان “گوش” برای زبان ها ایجاد می کنند.
قرار گرفتن کودکان در معرض یک زبان خارجی یا دوم در سنین پایین به آنها کمک می کند تا “گوش” زبان خود را پیدا کنند و در اواخر زندگی به تلفظ و تسلط بهتری برسند.این به این دلیل است که ، کودکان هنگام یادگیری یک زبان خارجی ، باید معنی را از صداهای بسیار گسسته تشخیص دهند. طبق برخی مطالعات ، کودکانی که قبل از سالهای نوجوانی زبان دوم یا خارجی یاد می گیرند ، بیشتر به تلفظ شبیه بومی دست می یابند.
۴-افزایش همدلی.
مطالعه ای از دانشگاه شیکاگو نشان داد که کودکانی که بیش از یک زبان صحبت می کنند بهتر است “خود را جای دیگران بگذارند” و دیدگاه های مختلف را درک کنند. صحبت کردن به زبان دیگر نه تنها به مهارت های زبانی بلکه به توانایی درک دیدگاه سخنران دیگر نیز نیاز دارد.
۵- افزایش درک کودکان از زبان مادری اش.
بسیاری از مطالعات نشان می دهد که مطالعه زبان دوم به ارتقا مهارت های زبان انگلیسی کمک می کند. یادگیری زبان دیگر به دانش آموزان کمک می کند تا درمورد نحوه کارکرد زبان به طور کلی آگاهی یابند و از زبان اول خود (گرامر ، صرف ، ساختار جمله ها و غیره) بیشتر آگاه شوند. مطالعات نشان داده است که کودکان دوزبانه بهتر از دانشجویان تک زبانه ، نمایش بصری مواد چاپی را درک می کنند. به گفته کاتلین مارکوس، بسیاری از مطالعات دیگر نیز رابطه مثبتی بین مطالعه زبان خارجی و موفقیت هنر زبان انگلیسی نشان داده اند.”
۶-درک بهتر فرهنگهای دیگر و ارتباط با افرادی که به زبانهای دیگر صحبت می کنند.
دوزبانگی امکان ارتباط بین فرهنگی را فراهم می کند. کودکانی که به بیش از یک زبان صحبت می کنند این فرصت را دارند که از نظر فرهنگی بیشتر آگاه شوند و توانایی درک و درک بهتر تفاوت های فرهنگی را دارند ، این امر به آنها کمک می کند تا نسبت به شیوه های مختلف تفکر بازتر باشند و به آنها امکان می دهد جهان را با “چشم های جدید” تجربه کنند . کودکان دوزبانه این امکان را دارند که با افرادی که به زبان های دیگر صحبت می کنند و به منابع بیشتری از کشورهای دیگر دسترسی دارند ارتباط برقرار کنند.
۷-فرصت های شغلی بهتردر آینده.
در دنیای جهانی امروز ، توانایی برقراری ارتباط به بیش از یک زبان به طور فزاینده ای به یک مهارت اساسی تبدیل شده است. در هنگام درخواست شغل ، داوطلبان دو زبانه تفاوتی برای تمایز خود با سایر داوطلبان دارند و می توانند به عنوان یک کارمند بالقوه با ارزش باشند که مهارتهایی دارد که ممکن است برای کارفرمایان بسیار ارزشمند باشد.
۸-دنیا را برای فرزندانمان مکان بهتری می کند.
در جامعه متنوع و فزاینده ما ، مردم از کشورها و فرهنگ های مختلف باید ابزاری برای برقراری ارتباط موثر با یکدیگر بسازند. همانطور که توسط کاتلین مارکوس گفته شده است ، “جامعه به عنوان یک کل همچنین از نظر اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی سود می برد ، زمانی که شهروندان آن بتوانند با افراد دیگر کشورها و فرهنگ ها ارتباط برقرار کنند و از آنها قدردانی کنند.” جهانی که در آن فرهنگ ها و زبان های مختلف با انسانهای باز ، آگاه و همدل مورد ارزیابی و قدردانی قرار می گیرد ، دنیای بهتری برای فرزندان ما است.
#خانه_خلاقیت
#کودکان_خلاق
#کارگاه_مادر_و_کودک
#کارگاه_کودک
#کارگاه_خلاقیت
#دکتر_محسن_برزگر_خلیلی
#غرب_تهران
#زبان_دوم
#کودک_دو_زبانه
#کودکانه
#بازی
دیدگاهتان را بنویسید