انواع اختلال اضطراب در کودکان
انواع اختلال اضطراب در کودکان
۶ نوع اضطراب که می تواند کودکان را تحت تأثیر قرار دهد.
کودکی به خودی خود یک روند اضطراب آور است. بچه ها وظیفه دارند مهارت های جدیدی یاد بگیرند ،
با چالش های جدید روبرو شوند ، از ترس عبور کنند و از جهانی که همیشه منطقی نیست پیمایش
کنند. اما گاهی اوقات تحمل این ترس ها یا عوامل استرس زا بسیار زیاد است و به نظر می رسد
راحتی طبیعی که بزرگسالان می توانند فراهم کنند کافی نیست. در این موارد ، کودک ممکن است
دارای یک اختلال اضطراب قابل تشخیص باشد.
انواع مختلفی از اختلالات اضطرابی وجود دارد ، اما در اینجا اختلالات شایع اضطرابی است که کودکان
تجربه می کنند را بیان می کنیم:
۱-اختلال اضطراب عمومی
اگر کودک شما اضطراب یا نگرانی بیش از حد را تجربه کند که منجر به خستگی ، تحریک پذیری ، تنش عضلانی ، مشکل در تمرکز یا اختلالات خواب می شود،در این صورت ممکن است تشخیص اختلال اضطراب عمومی داده شود. این نگرانی ممکن است در مورد عملکرد مدرسه ، دوستی ها ، روابط خانوادگی یا سایر فعالیت ها یا نگرانی ها باشد.
۲-اختلال اضطراب جدایی
برخی از اضطراب های جدایی از نظر رشد مناسب است ، به ویژه برای کودکان بین ۱ تا ۳ سال. اما برای کودکان بزرگتر ، اگر ترس یا اضطراب بیش از حد از جدا شدن دارند،ممکن است واجد شرایط تشخیص اختلالاضطراب جدایی باشند. کودکان مبتلا به این اختلال ممکن است به طور مکرر نگران مرگ یا جدا شدن والدین از آنها باشند. آنها ممکن است از رفتن یا رفتن به مدرسه امتناع ورزند ، کابوس دیدن در مورد جدایی داشته باشند یا به دلیل این اضطراب علائم جسمی مانند سردرد یا حالت تهوع را تجربه کنند.
انواع اختلال اضطراب در کودکان
۳-تشنج گزینشی
کودکان مبتلا به جهش انتخابی ممکن است در برخی شرایط اجتماعی از گفتگو امتناع کنند ، حتی اگر در خانه یا هر کجا که احساس راحتی می کنند بسیار پرحرف هستند. آنها ممکن است از صحبت در مدرسه امتناع ورزند و از دیگران جدا شوند و یا از تماس چشمی خودداری کنند. کودکان در حدود ۵ سالگی به طور معمول با این اختلال تشخیص داده می شوند.
۴-فوبیای خاص
بعضی از کودکان ممکن است ترس یا اضطراب از یک شی یا موقعیت خاص را نشان دهند. اگر این ترس به مدت طولانی ادامه داشته باشد و با خطر واقعی موجود متناسب نباشد ، این ترس می تواند به عنوان فوبیا طبقه بندی شود. کودکان در صورت وجود ترس بزرگسالان گریه می کنند ، یخ می زنند یا به او می چسبند. کودکان می توانند فوبیایی داشته باشند که شامل حیوانات ، طوفان،سوزن،صداهای بلند و فضاهای بستهمی شود (و فقط محدود به آنها نیست).
۵-اختلال وحشت
کودکانی که حملات وحشت مکرر را تجربه می کنند و نگران بیشتر بودن ممکن است دچار اختلال وحشت شوند. کودکی که دچار حمله وحشت شده است ممکن است از علائمی شکایت کند که می تواند شامل تنگی نفس ، درد قفسه سینه ، احساس خفگی ، حالت تهوع ، سرگیجه ، احساس لرز یا گرما ، ترس از “دیوانه شدن” و ترس از مرگ باشد.
۶-اختلال اضطراب اجتماعی
اگر کودک شما ترس شدیدی از شرکت در کلاس یا تعامل با همسالان خود دارد ، در این صورت ممکن است دچار اختلال اضطراب اجتماعی شوند. کودکان ممکن است این ترس را از طریق پرت کردن احساسات ،گریه،چسبیدن به بزرگسالان ، یخ زدن یا امتناع از صحبت از خود بروز دهند. آنها همچنین ممکن است سعی کنند از موقعیت های اجتماعی که این ترس را برانگیخته است ، جلوگیری کنند.
کمک به کودکان دارای اضطراب
والدین معمولاً وقتی می بینند فرزندشان ترس یا نگرانی شدیدی دارد ، احساس ناتوانی می کنند. ممکن است این وسوسه وجود داشته باشد که کودک را به سادگی از همه شرایطی که این اضطراب را برمی انگیزد دور کنیم و یا بیش از حد برای ترس کودک خود سازگار باشیم . این اقدامات فقط باعث حساسیت کودک نسبت به این محیط ها می شود . والدین می توانند احساسات کودک را تأیید کنند اما همچنین از آرامش و اطمینان از اینکه فرزندشان خوب است الگو می گیرند و می تواننددر موقعیت های ترسناک مانند مدرسه یا ملاقات با افراد جدید مسلط شوند. همچنین،از آنجا که کودکان بیشترین اضطراب را دارند و منجربه یک وضعیت چالش برانگیز می شود ، برای والدین مهم است که در مورد اضطراب سوالات زیادی نپرسند. به یاد داشته باشید ، به عنوان یک والدین ، هدف شما این نیست که تمام اضطراب را از زندگی فرزند خود حذف کنید. وظیفه شما این است که به کودک خود کمک کنید یاد بگیرد اضطراب را به طور موثر کنترل کند تا بتواند تا بزرگسالی با چالش های زندگی کنار بیاید.اضطراب در زندگی اجتناب ناپذیر است،اما هیچ کودک نباید احساس کند که با آن گیر کرده است.
#خانه_خلاقیت
#کارگاه_مادر_و_کودک
#کارگاه_کودک
#مرکز_خلاقیت
#بازی
#اختلالات_کودکان
#دکتر_محسن_برزگر_خلیلی
#غرب_تهران
#ورزش_کودکان
#مرکز_تخصصی-کودک
#مربی_کودک
#آموزش_آنلاین
#باشگاه-ورزشی
دیدگاهتان را بنویسید